Workshop: ‘Als ik jou had gekend’

Als je op jonge leeftijd een broertje of zusje verliest, ben je nog te klein om te beseffen wat er is gebeurd. Tegelijkertijd sla je deze gebeurtenissen op via je zintuigen in je kleine lijf. Soms heb je nog beelden in je hoofd of herinner je je flarden van wat er destijds in jullie gezin werd verteld over het verlies.

Afhankelijk van de tijd waarin je bent opgegroeid, was er nauwelijks of juist veel openheid over het verlies en wat dit voor ieder van jullie betekende. In alle gevallen heeft deze ingrijpende gebeurtenis een effect op jullie gezinssysteem gehad en op jouw plek daarin. Ook als je zusje of broertje is gestorven voordat jij werd geboren.

Programma: Tijdens de workshop ‘Als ik jou had gekend’ staan we stil bij wat het verlies van je broertje of zusje voor jou betekent en de invloed hiervan op jouw leven. We blikken als het ware terug in de tijd en koppelen dit aan het hier en nu. We luisteren hierbij naar elkaars verhalen en onderzoeken de dynamiek van het verlies in jouw gezin van herkomst.

Na de lunchpauze gaan we op een creatieve wijze vorm geven aan ons eigen verhaal en staan we stil bij degene die we zo graag hadden willen kennen. We maken ruimte en nemen de tijd om ons broertje of zusje te herdenken en daarmee ons verlangen en gemis te (h)erkennen.

Naast het uitwisselen van ervaringen, wordt er informatie gegeven over rouw en verlies en met name over verlies op jonge leeftijd.

Tijdstip: woensdag 30 november 2022 van 10.00 tot 15.30 uur

Locatie: De workshop vindt plaats in de trainingsruimte ‘De Verdieping’, Kanonsdijk 7, 3737 MS Groenekan (gemeente de Bilt). Bereikbaar via het OV vanaf station Utrecht Overvecht buslijn 1 (richting Overvecht Noord) met een overstap op buslijn 3 (richting Zuilen) waarna 23 minuten lopen naar de trainingsruimte, met de auto op 9 min afstand van de A27 en 12 minuten van de A2.

Parkeren op het terrein is mogelijk voor 3 euro of op één van de openbare parkeerplaatsen van het Gagelbos.

Kosten: De kosten voor deelname aan de workshop bedragen 95, 00 euro (vrij van btw) inclusief koffie, thee en soep met brood. De inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling. Bij een annulering uiterlijk een week voor aanvang van de workshop wordt 50% van het bedrag geretourneerd.

Aanmelden: Je kan je aanmelden via coby@ouwehandrouwbegeleiding.nl of telefonisch via 06-397 190 93.

Wanneer de workshop vol is ( 6 personen), kan je op een wachtlijst komen te staan voor het geval iemand uitvalt. Bij annulering van de workshop door de organisator wordt de betaling teruggestort.

Heb je vragen over de workshop, dan kun je deze stellen via bovenstaand mailadres of rechtstreeks aan Coby via 06-397 190 93