Werkwijze

Bij de meest gebruikte vorm van rouwbegeleiding zit je tegenover de begeleider en voer je samen een gesprek. Mijn begeleiding kenmerkt zich door de unieke vorm waarin het is gegoten, namelijk door middel van het samen koken en eten. Dit vindt plaats bij jou thuis en kan zowel tijdens de lunch als aan het einde van de dag.

Ik bied deze vorm aan omdat ik heb gemerkt dat praten over wat je hebt meegemaakt, makkelijker gaat als je ergens mee bezig bent. Daarnaast vind ik samen koken en eten een mooie manier om contact met elkaar op te bouwen en geeft het soms wat afleiding om op verhaal te komen. De afspraken duren gemiddeld anderhalf tot twee uur per keer en voor de ingrediƫnten wordt gezorgd. Dit uiteraard in overleg en rekening houdend met eventuele dieetwensen.

Als blijkt dat het voorbereiden en delen van de maaltijd niet past bij jouw situatie of je niet aanspreekt, is wandelen een alternatief. Uiteraard bied ik ook reguliere gesprekken aan,

Als rouwbegeleider luister ik naar je verhaal, stel ik je vragen of vertel ik wat je verhaal bij mij oproept. Soms leg ik iets uit of daag ik je uit tot het doen van een oefening. Zodat je jouw verhaal kan plaatsen in een ander perspectief of je wat meer zicht krijgt op hoe jij omgaat met de veranderingen in je leven. En vooral dat wat jij ervaart, hoort bij het rouwen.