Over mij

Ik ben Coby Ouwehand ( 1963 ). Ik ben opgegroeid in een groot gezin in het westen van het land, sinds begin 2019 woonachtig in Utrecht.

Toen ik drie jaar oud was, heb ik mijn jongste zusje verloren, zij was slechts drie dagen oud. Zoals gebruikelijk in die tijd werd er over het verlies nauwelijks gesproken terwijl het verdriet om haar overlijden zo voelbaar was. Terugkijkend op dit verlies, heb ik ervaren dat de onuitgesproken rouw in ons gezin heeft doorgewerkt in mijn ontwikkeling als persoon, in de keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt en het werk dat ik ben gaan doen.

Na de middelbare school ben ik een opleiding gaan volgen om te gaan werken in de jeugdhulpverlening. Ik heb onder andere gewerkt als ambulant hulpverlener ter ondersteuning van ouders bij de opvoeding. In deze periode heb ik verschillende opleidingen gevolgd om mijn professionaliteit verder te vergroten.

Ik heb tijdens mijn werk ontdekt dat onder vragen met betrekking tot de opvoeding, vaak verhalen schuil gingen over liefde en rouw. De ontmoetingen met ouders en jongeren waarin dit mocht worden besproken, waren bijzondere gesprekken en hebben mij doen besluiten om een opleiding te gaan volgen voor rouwbegeleiding bij het Land van Rouw.

Sinds oktober 2019 heb ik mijn eigen bedrijf onder de naam Ouwehand rouw- en verliesbegeleiding. Ik bied begeleiding aan volwassenen, zowel individueel als in familieverband. Om te zorgen voor de borging van de kwaliteit volg ik bijscholing, intervisie en supervisie

“De begeleiding van Coby heeft voor mij een doorbraak betekend in de langdurige rouwgevoelens over mijn overleden zoon. Haar rustige en begripvolle houding gaf mij erkenning en structuur – nodig in onzekere tijden. Van harte aanbevolen!“

Joop

“Coby heeft een originele insteek gekozen voor haar rouwbegeleiding. Ze kan heel goed luisteren en inspelen op de behoeften van haar cliënten. Ze is zeer inlevend en kan uitstekend benoemen waar de schoen wringt. Een therapeute bij wie je je snel op je gemak voelt.”

Loes

Ik heb de begeleiding als prettig en persoonlijk ervaren waarbij ik meer inzicht kreeg op vragen die er nog waren omtrent het verlies. De aanpak van Coby is creatief met oog voor het persoonlijke en zo krijg je op een fijne en ongedwongen manier een nieuwe kijk op je situatie, wat het verwerkingsproces ten goede komt. Zodoende kan ik deze werkwijze dan ook zeker aanbevelen”. 

Marco